به گزارش روابط عمومی همایش، در جلسهای که در دانشکدهی علوم خانواده دانشگاه تهران پیرو رونمایی از سایت همایشهای بنیاد برگزار شد. دکتر شیخ الاسلامی مدیرعامل موسسه سلامت بنیان با اشاره به کاربردی نبودن طرحهایی که در زمینه آسیبهای اجتماعی اجرا شده است افزودند:
در حوزه آسیبهای اجتماعی، آسیبشناسیهای زیادی در مراکز دانشگاهها صورت گرفته است و سازمانهای مختلفی طرحهای زیادی در این زمینه اجرا کردند که نیازمند آسیبشناسی در این طرحها هستیم. ما نمونههای زیادی در حوزههای مختلف مثل:
ازدواج جوانان و بعد از آن وزارت ورزش و جوانان دیدهایم، ما با بررسی آن متوجه شده ایم که متاسفانه 13 طرح ملی اجرا شده است با بودجههای بیسابقه که تمامی آنان شکست خوردهاند ولی هیچگاه در این حوزه آسیبشناسی انجام نشدهاست تا آن آسیبها رفع بشود و اشتباهات دوباره تکرار نشود.
در ادامه ایشان افزودند: نکتهای از آن غفلت شده این است که ما نمیتوانیم برای همهی کشور یک رویکرد را به کار ببریم، ما در همین شهر تهران منطقه یک با منطقه دو آسیبهای متفاوتی را میتوانیم ببینیم بنابراین لازم است برای هرمنطقه بر اساس شرایط همان منطقه طرحهای عملیاتی و اجرایی بنویسیم.
مسئلهی دیگر این است که با وجود مقالات متعددی که در دانشگاهها وجود دارد اما هیچ کدام کاربردی نشدهاند. هیچ کاربستی از این مقالات وجود ندارد که در اختیار دستگاههای اجرایی قرار بگیرد تا با استفاده از آن مسئولین به حل مشکلات اجتماعی بپردازند.
دکتر شیخ الاسلامی در روند صحبتهایشان به انواع سبکهای مختلف زندگی بعد از انقلاب اشاره کردند و گفتند: ما بعد از انقلاب تاکید زیادی بر روی سبک زندگی ایرانی اسلامی بدون رسمیت شناختن دیگر سبکها داشتهایم که به خاطر همین عدم توجه به سبکهای مختلف خوراک فکری مناسبی در اختیار جوانانمان قرار ندادهایم.
عدم توجه ما به این موضوع باعث شدهاست جوانانی که با ارزشهای متفاوت با سبک زندگی الاسلامی در حال رشد و نمو در جامعه هستند نتوانند به درستی از خودشان در مقابل آسیبها دفاع کنند.
ما باید وقتی جوانی درگیر سبک زندگی دیگری است متناسب با ارزشهای آن جوان طرح و برنامه داشته باشیم تا بتوانیم تاثیرگذار باشیم.ایشان با اشاره به موضوع خانواده در ایران، حفظ و تحکیم خانواده تنها راه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی عنوان کردند و گفتند: ما با تقویت ارزشهای خانواده است که میتوانیم به حل آسیبهای اجتماعی بپردازیم.